Onderzoekend leren (IMC basis)

Onderzoekend leren (IMC basis)

Elke week krijgen de leerlingen van groep 7 en 8 een ochtend les vanuit IMC basis. Zij organiseert, samen met de
school, een programma waarbij de leerlingen verschillende vakgebieden leren kennen. Er komen gastdocenten op school en er worden verschillende excursies op diverse werkplekken georganiseerd. De leerlingen ontdekken samen met de gastdocenten verschillende vakgebieden en beroepen.
Tijdens deze lessen krijgen de leerlingen begeleiding en wordt er veel in kleine groepjes gewerkt. Elke les werken de leerlingen aan verschillende doelen. Zij kunnen tijdens deze lessen ontdekken waar hun interesses, kracht en eigen mogelijkheden liggen. Ze krijgen hierdoor een groter beeld van de beroepsmogelijkheden die er zijn.  Thema’s die aan bod komen zijn; journalistiek, sport en bewegen, geneeskunde etc. Voor meer informatie kijkt u op http://www.imcweekendschool.nl/.

Dankzij de financiële ondersteuning van de stichting “alle kleine beetje helpen haha” (AKBHHH), is Caleidoscoop de eerste school in Almere waar IMC basis mogelijk is. Stichting AKBHHH is in 2006 opgericht vanuit het idee in bescheidenheid bij te dragen aan het grotere geheel. Vandaar de naam "Alle Kleine Beetjes Helpen". http://www.akbhhh.nl/